top of page
Keyboard and Mouse

Geen leed voor een digibeet

Zo luidt het project, dat is beschreven en gehonoreerd met een geldelijke bijdrage door respectievelijk de Provincie Limburg, de gemeente Stein en het Fonds Sluyterman van Loo. Het project wordt ondersteund door de provinciale KBO-Limburg in het kader van het project 'Samen tegen Eenzaamheid'. In dit kader is het streven er op gericht senioren uit hun isolement te halen of te voorkomen, dat ze in een isolement geraken.

Het project is met name bestemd voor KBO-leden die, die nog zelfstandig wonen, maar die niet de kennis hebben van het bedienen van PC, smartphone of tablet, de zogenaamde 'digibeten'. Via een beeldschermverbinding kan men contacten onderhouden met de familie, buren, mantelzorgers en hulpverleners en ook met de ouderenadviseurs van KBO.

De Compaan is een speciaal voor dit doel gemaakte tablet. Iedereen kan goed overweg met het apparaat door het gemakkelijke gebruik en de simpele vormgeving. Om de tablet zit een houten of kunststof frame, waardoor sommige knoppen worden afgeschermd. Op die manier kan de gebruiker er niet per ongeluk op drukken. Het apparaat heeft minimale knoppen en kan alleen gebruikt worden in combinatie met een website, die het 'portaal' wordt genoemd. Dit portaal is bedoeld voor familie, verzorgers of mantelzorgers van de senior-gebruiker. Via het portaal kunnen zij communiceren met de gebruiker van de tablet. In dit portaal kunnen ook anderen bijvoorbeeld KBO-vrijwilligers (ouderenadviseurs en maatjes) toegang krijgen.

Wij werken nauw samen met de Stichting Jongeren voor Ouderen. Een medewerker van de Stichting komt de Compaan vrijblijvend bij u installeren. U mag de Compaan kosteloos 2 maanden uitproberen. U betaalt slechts een waarborgsom van 100 euro.

Heeft u als KBO-lid interesse en wenst u wat meer informatie? Belt u dan gerust met ons secretariaat, tel 06-27408492.


 
Screenshot_20211213_201730.jpg
klant_provincieLimburg.jpg
Screenshot_20211224_162430.jpg
Screenshot_20211224_202316.jpg
sluyterman_logo (1).png
bottom of page